piatok 20. mája 2011

Súboj Týždňa II.


Dnes to bude bitka medzi dvoma vlkolakmi a sily sú pomerne vyrovnané :-) Kto je z nich lepší? Jacob Black alebo Tyler Lockwood? 


1. Začiatok 
Ako sa obaja stali vlkolakmi? Zoberme si najprv takého Jacoba Blacka...On to zdedil vlastne krvnou líniou jeho kmeňa. Čiže vlkolačí gén má už od prírody po svojich predkoch. Jeho aktivácia bola pomerne jednoduchá - vo Forks sa zjavili upíri a BUM v osade vznikla svorka vlkolakov, ku ktorej sa samozrejme časom pridal aj potomok veľkého bojovníka Ephraima Blacka Alfi podobnej svorky. 


Ako to bolo s Tylerom? Oveľa menej jednoduché. Byť vlkolakom to je už prekliatie rodiny Lockwoodovcov. Lenže na to aby sa ním stali musia zabiť. Čo sa nášmu Tylerovi aj podarilo. V jeho prípade je to ťažšie, pretože to nie je nejaká česť a určite to nie je ani na ochranu svojho ľudu resp. kmeňa ako v Jacobovom prípade. A preto mu prideľujem bod.
0:1 


2.Premena 
Opäť začnem Jacobom. A opäť to on má o niečo ľahšie. Na premenu mu stačí obyčajný hnev a vualá je z neho vlk a skutočne tak aj vyzerá ibaže je rýchlejší a pod. Nie je ničím obmedzovaní hoci je to aj problém keďže sa mu to môže stať v tej najneočakávanejšej chvíli. 


V Tylerom prípade tu existuje obmedzenie a to spln mesiaca. Iba v tú moc je možná jeho premena, ktorá je narozdiel od tej Jacobovej veľmi zdĺhavá a bolestivá. To hlavne - všetci sme mali možnosť sledovať Tylerovo bolestné mučenie v tú noc. Nehovoriac o tom, že je nebezpečný ako pre upírov tak i pre obyčajných ľudí. A z toho dôvodu je v túto noc prikovaný v tajnom úkryte. Znovu bod pre Tylera. Smola Jacob. 
0:2


3. Schopnosti
No tú ma trochu Jacob na vrch. Má obrovskú silu aby mohol roztrhať upíra na kúsočky a nenormálnu rýchlosť aby upíra vôbec chytil. Okrem toho môže pomocou mysle komunikovať s celou svorkou. A to nerátam, že má o dosť väčšiu teplotu ako normálny človek čo znamená, že sa môže pokojne producírovať po  vonku i v daždi polonahý. A na to baby proste letia a hlavne ak je ten dotyčný ešte namakaný ako Jacob :-)


No a Tyler má len hlavne to pohryznutie, ktoré zabíja upírov. I chudák Damon s ním mal dočinenia o Rose nahovoriac. Smola konečne bod pre Jacoba.
1:2


4. Dievčatá/vzhľad 
Uf, v tomto smere mal Jacob smolu. Jeho prvá láska bola Bella a to hneď aj neopätovaná nakoľko ona mala svojho upíra Edwarda. Vydala sa zaň ho a bla bla bla... Potom sa pripútal k Renesmee, dcéry Edwarda a Bells. Čo tiež nebolo veľmi jednoduché a to nespomínam, že hneď ako sa to Bella dozvedela mu takmer odtrhla hlavu (ináč vtipná scéna) a nakoniec tí Volturiovci... 
Lenže musíme pripustiť, že je príťažlivý a to až veľmi :-) Má exotický vzhľad, tmavú pokožku, vypracované svaly a s tým krátkym účesom vyzerá supiš.  


A náš drahý Tyler to mal o niečo pestrejšie. Najprv aférka s Vicki potom nasleduje Caroline... Teda pevne v to dúfam hoci v tretej sérii to vyzerá sľubne...
A aj on je veľký fešáčisko - hlavne po jeho návrate :-) Akosi nám zmužnel :-) Bod pre neho.
1:3


Náš Tyler vyhral na plnej čiare, ale neklesajme na duchu. Jacob je tiež fajn hoci dnes mu to nevyšlo. Kto by však vyhral v skutočnej bitke? Bolo by zaujímavé sledovať ich vzájomný súboj :-) 


Pridávam aj jednu vtipné, ale úžasné video :-) Jacob Black vs. Justin Bieber

     

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára